Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Σπύρος Ιλαντζής νικητής του τουρνουά


Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το 3ο Χριστουγεννιάτικο σκακιστικό Τουρνουά  που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας. Φέτος, οι σκακιστικοί αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος» στους Δελφούς  από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2012.
Δεκαέξι σκακιστές από Άμφισσα, Ιτέα, Πάτρα, Αρκίτσα, Ξάνθη, Αθήνα διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας!
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πανέμορφος! Οι σκακιστές, εκτός από τη σκακιέρα, μπορούσαν να θαυμάσουν από ψηλά  τη μαγευτική θέα των πανάρχαιων βουνών, του ελαιώνα και των μικρών χωριών και πόλεων,  Χρισσού,  Ιτέας  και  Γαλαξειδίου στο βάθος!
Από αγωνιστικής πλευράς, ο σπουδαίος αθηναίος σκακιστής μαίτρ  Ιλαντζής Σπύρος, έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά του έναντι των αντιπάλων του και τελικά τερμάτισε καθαρά πρώτος σημειώνοντας 6 νίκες και μια ισοπαλία σε 7 αγώνες. (6,5/7)
Η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του Τουρνουά ήταν ο Ιτιώτης σκακιστής Χατζηγιάννης Σπύρος που ήρθε δεύτερος με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.(5/7)  Σημειώνουμε ότι ο Χατζηγιάννης θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο με τα χρώματα της Άμφισσας καθώς μεταγράφηκε στην ομάδα μας.
Τη τρίτη θέση κατέλαβε ο νεαρός σκακιστής Χαροκοπάκης Γεώργιος που αγωνίζεται στην ομάδα της Ξάνθης,  με 4 νίκες 2 ήττες και μία ισοπαλία. (4,5/7)
Θερμά συγχαρητήρια στους τρείς πρώτους νικητές οι οποίοι βραβεύτηκαν με μετάλλια.
Τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες!

Στην τέταρτη  έως και έβδομη θέση ισοβάθμισαν με 4 πόντους( 4/7), τέσσερις σκακιστές. Με τα κριτήρια ισοβαθμίας τέταρτος  κατετάγη ο ταλαντούχος νεαρός σκακιστής της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, Παπακωνσταντίνου Δημήτρης. Σημειώνουμε ότι στον τελευταίο γύρο ο Δημήτρης  έχασε από τον πρώτο Ιλαντζή ύστερα από μια πολύ μαχητική παρτίδα!  Στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση ήρθαν οι Νικολάου Σπυρίδων, Ευθυμιάδης Ηλίας και Κακκανάς Ευάγγελος. Γενικά, μπορούμε να πούμε, ότι οι τέσσερις αυτοί σκακιστές είχαν δυνατότητες ν α μπουν στις τρεις πρώτες θέσεις αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Τους ευχόμαστε να τα πάνε καλύτερα στο μέλλον!
Παρακάτω, υπάρχει ο Πίνακας με τις τελικές θέσεις των παικτών.



Rank
Name
Rtg
Pts
Rank
Name
Rtg
Pts
1
Ilandzis Spyridon
2163
9
Koutsompinas Georgios
1683
2
Hatzigiannis Spiridon
1825
5
10
Androutsopoulos-Agiotatos Vas
1552
3
Harokopakis Georgios
1965
11
Ifantis Ilias
1722
3
4
Papakonstantinou Dimitrios
1858
4
12
Iatros Aristidis
1727
3
5
Nikolaou Spiridon
1795
4
13
Kanellis Nikolaos
1765
3
6
Efthimiadis Ilias
1939
4
14
Kalamaras Theofanis
1738
7
Kakkanas Evangelos
1979
4
15
Tsamantani Eleni-Marina
1344
8
Stamatopoulos Apostolos
1743
16
Papakonstantinou Georgios
1299
½

Το (Rtg) είναι η βαθμολογία του Παίκτη από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία. Η βαθμολογία αυτή , ανεβαίνει όταν κερδίζεις και κατεβαίνει όταν χάνεις. Το (Rank) είναι η κατάταξη και το (Pts=Points) είναι οι πόντοι.
Η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας  ευχαριστεί το Δήμο Δελφών για την απεριόριστη προσφορά του στο σκάκι της Άμφισσας, για μια ακόμη φορά!
Ευχαριστούμε  όλους τους σκακιστές που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας!
Θερμά ευχαριστήρια στη Δούνη Ευγενία, που έστω κι από μακριά, με τις πολύτιμες συμβουλές της, στη χρήση σκακιστικού λογισμικού, συνετέλεσε στην αρτιότερη διεξαγωγή του Τουρνουά.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ!» στο  διαιτητή μας  Σταματόπουλο Χρήστο που πάντα είναι ευγενικός, χαμογελαστός και παρών να προσφέρει βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαστεί κατά την διεξαγωγή των αγώνων.
Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ηνίοχος» Παπαθανασίου Γιάννη  για τη φιλοξενία του τουρνουά, καθώς και το προσωπικό για  την εξυπηρέτηση και τη φιλική διάθεση που έδειξαν.
Ευελπιστούμε στο μέλλον, ότι οι γενικές οικονομικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές  για να συμμετέχουν περισσότεροι σκακιστές.
Η διοίκηση της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, σας εύχονται Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά!  Και του Χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου