Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΑΣ 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ (ΤΕΣΣΑΣ)
 ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία  και η ΤΕΣΣΑΣ διοργανώνουν το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας (ΤΕΣΣΑΣ) Ανδρών-Γυναικών 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

    Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, σε χωριστούς ομίλους ανδρών - γυναικών. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών, είναι δυνατόν, με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων, να μειωθεί ο αριθμός των γύρων, ή να διεξαχθούν οι αγώνες με κυκλικό σύστημα, ή να συγχωνευθούν οι όμιλοι. Στην τελευταία περίπτωση, θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση για Άνδρες και Γυναίκες.
    Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

     ΓΥΡΟΣ                        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                            ΩΡΑ
1ος γύρος:
Παρασκευή
19/7/2013
17:00
2ος γύρος
Σάββατο
20/7/2013
10:00
3ος γύρος
Σάββατο
20/7/2013
17:30
4ος γύρος:
Κυριακή
21/7/2013
10:00
5ος γύρος:
Κυριακή
21/7/2013
17:30

Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν μετά το πέρας του 5ου γύρου στο χώρο των αγώνων.
Οι αγώνες θα γίνουν ξενοδοχείο Ηνίοχος στους Δελφούς.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Ηνίοχος στους Δελφούς (ξενοδοχείο των αγώνων) για δύο τουλάχιστον  διανυκτερεύσεις (Παρασκευή και Σάββατο) με τιμή 15-20€ (περιλαμβάνει διαμονή, πρωινό και ένα γεύμα) το άτομο. Η ακριβής τιμή θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για όποιον αθλητή ή συνοδό θέλει να παραμείνει περισσότερο θα ισχύσει η ίδια τιμή.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και επιπλέον 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας, με προσθήκη 30” ανά κίνηση από την 1η κίνηση.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 1 ώρας από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Αθλητής ή αθλήτρια που ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα εκτός αν η απουσία του θεωρηθεί αιτιολογημένη.
Επιτρέπεται σε κάθε παίκτη-παίκτρια μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές/τριες, με θεωρημένο Αθλητικό Δελτίο της ΕΣΟ.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην κ. Ιωάννα Λαζογεώργου, τηλ. 6937465325 μέχρι τις 16/7/2013, ή με email στη διεύθυνση: i.lazogeorgou@gmail.com   
Στη Δήλωση Συμμετοχής θα περιλαμβάνεται ο Α.Μ ΕΣΟ και (αν υπάρχει) ο Α.Μ FIDE του σκακιστή ή της σκακίστριας.
Οι Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να είναι ατομικές ή να γίνονται μέσω σωματείων για ομάδες αθλητών ή αθλητριών. 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κώστας Παπακωνσταντίνου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη της θα ορισθούν με συμπληρωματική προκήρυξη

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θα ορισθούν από τη Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι αθλητές/αθλήτριες θα καταταχθούν για της ανάγκες της κλήρωσης, σύμφωνα με τα διεθνές ΕΛΟ (Αν δεν υπάρχει, σύμφωνα το Εθνικό ΕΛΟ) από τους ισχύοντες πίνακες της FIDE και της ΕΣΟ, και σε περίπτωση ίσου ΕΛΟ, αλφαβητικά, σύμφωνα με την λατινική γραφή του ονόματος. Για κάθε νίκη οι παίκτες παίρνουν 1 βαθμό, για ισοπαλία 0,5 βαθμούς, και για ήττα μηδέν βαθμούς. Η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι παίκτες, και σε περίπτωση ισοβαθμίας σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων για κυκλικό σύστημα, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. 
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα   Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενάντια σε απόφαση του Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τον κανονισμό της αγώνων της ΕΣΟ, που κατατίθεται στο Διευθυντή αγώνων μαζί με παράβολο 90 ΕΥΡΩ. Η ένσταση πρέπει να υποβληθεί αμέσως μετά την επίμαχη παρτίδα (και το αργότερο σε μισή ώρα από την ώρα λήξης της).
Την  ένσταση εκδικάζει η επιτροπή ενστάσεων υποχρεωτικά πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ


Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου