Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Ε.ΣΚ.Α.

Μέσα σε κλίμα χαράς, αισιοδοξίας και ζεστασιάς  πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας.
Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο στις 25 Ιανουαρίου 2014 στον σκακιστικό σύλλογο.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μαθητές, γονείς, σκακιστές, μικροί και μεγάλοι, φίλοι του σκακιού, είχαν ενημερωθεί βδομάδες πριν, για την εκδήλωση. Τα παιδιά περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία όταν μάλιστα γνώριζαν από τον προπονητή τους ότι η βασιλόπιτα θα είχε μέσα, δύο φλουριά!
Και η μεγάλη μέρα έφτασε! Με μεράκι κι αγάπη τακτοποιήσαμε το σύλλογο, φέραμε τη βασιλόπιτα, τα αναψυκτικά… Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούμε τους μικρούς μας φίλους…
Πρώτος ήρθε ο Ανδρέας, με τη γιαγιά και τη μαμά.
Συγκίνηση αισθανθήκαμε, γιατί ο Ανδρέας είναι μόλις 5 ετών! Ήρθε στο σύλλογο πριν 4 μήνες, στα 4,5  χρόνια του! Είναι ο πιο μικρός μας παίκτης! Σε λίγο βέβαια βρήκε τη συντροφιά του, το Στέφανο, που είναι μόλις 5,5 ετών!
«Παίξτε μια παρτίδα, μέχρι να ξεκινήσει η κοπή της βασιλόπιτας!» τους πρότειναν οι μεγάλοι.
 

Σιγά, σιγά άρχισαν να έρχονται και τα πιο μεγάλα παιδιά με τους γονείς τους.  Εντύπωση έκανε κι ο ερχομός του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, του πανελληνιονίκη, εφόσον από τις 8 Ιανουαρίου 2014 είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Εφήβων κάτω των 18 ετών!
Οι μαθητές ήταν ενήμεροι από τον προπονητή τους και ήθελαν να δουν από κοντά τον Δημήτρη!
Σε λίγο ήρθε κι ο Δρόσος Κραβαρτόγιαννος, η μεγάλη αυτή μορφή του τόπου μας! Όσον αφορά το σκάκι, Ο Δρόσος δημιούργησε  τον πρώτο σκακιστικό σύλλογο στην Άμφισσα, τον ΓΑΣ Άμφισσας. (Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Άμφισσας- με τμήμα σκακιστικό)
Οι μικροί μας φίλοι δεν έχασαν καιρό, μέχρι να κοπεί η βασιλόπιτα, άρχισαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας! Πολλοί ήταν αυτοί που μαζεύτηκαν γύρω από την παρτίδα των δύο μικρών μας φίλων Ανδρέα-Στέφανου δίνοντας συμβουλές και άλλοι τόσοι γύρω από το Δημήτρη, να τον δουν, να τον θαυμάσουν ίσως και να παίξουν μαζί του!Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την παρουσία μερικών μεγάλων παικτών της ομάδας μας,  του Σπύρου Χατζηγιάννη και Δήμου Μανιάτη.
Η αίθουσα κατάμεστη. Ο προπονητής της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας Βαγγέλης Κακκανάς πήρε το λόγο. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Τόνισε για την αξία της ομάδας, της συλλογικότητας,  την αξία του ατομικού αποτελέσματος μέσα από το ομαδικό. Μίλησε για την επιτυχία του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και ότι αυτή δεν ήρθε τυχαία αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και προέτρεψε τους μικρούς σκακιστές να του μοιάσουν και να έχουμε πολλές τέτοιες χαρές! Ευχαρίστησε το Δήμο για την παροχή της αίθουσας και την ηθική και υλική βοήθεια που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Ευχήθηκε σε όλους «Καλή χρονιά-Χρόνια Πολλά» και στα παιδιά «Καλή πρόοδο, στο σχολείο και στο σκάκι!». Έπειτα,  ο Κακκανάς Βαγγέλης, ο  Πρόεδρος  της Ε.ΣΚ.Α  Κώστας Παπακωνσταντίνου και η Ιωάννα Λαζογεώργου (πατέρας και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου) έκοψαν τη βασιλόπιτα και τη μοίρασαν στα παιδιά.


Είναι εύκολο να φανταστείτε τι έγινε, για την αγωνία σχετικά με το ποια παιδιά θα βρούνε τα δύο φλουριά! Τελικά οι δύο μεγάλοι τυχεροί ήταν ο Παναγιώτης Κατσίμπρας και η Μαναίου Αθηνά, οι οποίοι πήραν και τα δώρα τους (σκακιστικά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια)!

Ανταλλάσοντας ευχές, ο ένας μετά τον άλλον, οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους ,έφυγαν…
Η αυλαία έπεσε, τα φώτα έκλεισαν, άλλη μια όμορφη σκακιστική ανάμνηση πλάστηκε!


Το  Δ.Σ. της ΕΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου